veelgestelde vragen over tiggle (en de antwoorden)

vragen over tiggle

Wat betekent tiggle?

Tiggle is een husseltje van de Engelse woorden tickle (kietelen) en giggle (hihi). En eigenlijk geeft dat heel  precies aan wat het tussen twee lovers veroorzaakt.

Hoe werkt een tiggle?

Je maakt op deze website een eigen tiggle-card. Dat doe je met een zelf-geuploade foto plus 6 zelfbedachte tekstjes OF met één van de vele kant-en-klare card-designs plus een keuze uit de honderden voorbeeldtekstjes. Deze 6 leuke, lieve of spannende belofte-tekstjes worden daarna 'verstopt' onder een kraslaagje en verpakt in een mooi fluwelen hoesje waarop een krashartje is bevestigd om de vlakjes mee open te krassen. Vervolgens kies je er een leuk extraatje bij - niet verplicht - en je laat alles naar jezelf of je lover sturen en de pret kan beginnen, scratch'njoy.  

Voor wie kan ik een tiggle maken?

Je geeft een tiggle aan je lover en een tiggle-cadeaubon aan iedereen die een lover heeft.

Hoe ziet een tiggle eruit?

De tiggle-card is een in drieën gevouwen stukje hoogwaardig drukwerk. Om van je tiggle echt een cadeautje te maken, is deze voorzien van een exclusief zilverlaagje en verpakt in een fluwelen hoesje met een fraai krashartje erop. 

Een krashartje?

Je ontdekt de spannende beloftes op je tiggle door de 6 vakjes open te krassen. Daarvoor krijg je er een speciaal krashartje bij. De meeste hartjes zijn gemaakt van plexiglas, maar er is ook een houten hartje en een van metaal.

Hoe groot is een tiggle?

Een tiggle-card is uitgevouwen 10,5 x 31,5 cm (bxh) groot. Opgevouwen is het vierkant met zijden van 10,5 cm. Je tiggle + fluwelen hoesje wordt verzonden in een beschermende bubble-envelop.

Wie zitten er achter tiggle?

Tiggle is met liefde & plezier ontwikkeld door Mara Dekkers, Marco Kolk en Jaap Verhees. En gerealiseerd met de hulp van een legertje professionals op allerlei vlakken.

Waar worden tiggles gemaakt?

Bij Drukkerij Datadruk in Wageningen.

Is een tiggle anoniem?

Het productieproces is vrijwel geheel geautomatiseerd en daardoor anoniem. Het inprint-bestand wordt automatisch opgeslagen en na 10 dagen ook automatisch vernietigd. 

Is mijn privacy beschermd?

Tiggle voldoet aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wij gebruiken alleen gegevens om een bestelling mogelijk te maken en te verwerken. Tiggle slaat in principe geen andere gegevens op dan de gegevens die we daarvoor nodig hebben en die gegevens slaan wij niet langer op dan noodzakelijk. Kijk ook even bij onze voorwaarden

vragen over het maken van je eigen tiggle

Wat kost een tiggle?

Een tiggle kost € 9,90. Dat is inclusief gepersonaliseerde kaart, krashartje, hoesje, btw en verzendkosten. Bestel je er een cadeautje bij, dan kost het: 

> tiggle + chocolade hart 135 gram + cadeauverpakking + btw + verzending: € 19,90

> tiggle + fles Masschia prosecco 0,75 liter + cadeauverpakking + btw + verzending: € 31,90

> tiggle + fles Beaumet champagne 0,75 liter + cadeauverpakking + btw + verzending: € 44,90

Zijn er ook tiggle-cadeaubonnen?

Ja, wanneer je iemand een tiggle-cadeaubon wilt geven, bestel je op de site de cadeaubon van je keuze. Deze wordt per post naar je toegestuurd en bevat een unieke actiecode waarmee de ontvanger op www.tiggle.nl gratis zijn of haar tiggle-cadeau kan samenstellen en laten verzenden.

Wat kosten de tiggle-cadeaubonnen?

> cadeaubon voor een tiggle: € 13,90

> cadeaubon voor tiggle + chocolade hart 135 gram: € 23,90

> cadeaubon voor tiggle + fles Masschia prosecco 0,75 liter: € 35,90

> cadeaubon voor tiggle + fles Beaumet champagne 0,75 liter: € 48,90

Welke browsers ondersteunt tiggle?

Je kunt een tiggle maken op een computer met elke moderne browser, zoals Google Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer 9+. Heb je een oudere browser, dan moet je misschien upgraden. Je kunt ook een tiggle maken op een iPad, tablet of telefoon. Lukt het niet? Mail dan even met klantenservice@tiggle.nl, dan helpen we je persoonlijk.

Hoe lang kan een tekst zijn?

De introtekst mag maximaal 300 tekens inclusief spaties zijn. De naam van je lover telt daarbij niet mee. Die kan zo lang zijn als je wilt. Let op: hoe langer de naam, hoe kleiner de letters. Een tekst onder een krasvlakje kan maximaal 250 tekens inclusief spaties zijn.

Kan ik elke foto gebruiken?

Je kunt je tiggle persoonlijk en extra lief of spannend maken, door een eigen foto op de buitenkant te laten drukken. Een foto moet 850 x 850 pixels en in jpg- of png-formaat zijn om ‘m te kunnen gebruiken. Als je een eigen foto hebt gebruikt, mag je nog een achtergrond voor de krasvlakjes kiezen uit ons bestand.

Ik wil mijn eigen foto achter de krasvlakjes, kan dat?

Nee, dat is helaas technisch nog niet mogelijk. Je kunt alleen een eigen foto op de buitenkant te laten drukken. Een foto moet 850 x 850 pixels zijn om ‘m te kunnen gebruiken. Als je een eigen foto hebt gebruikt, mag je nog een achtergrond voor de krasvlakjes kiezen uit ons bestand.

Wat is de passiethermometer?

Met de passiethermometer geef je aan hoe spannend je je tiggle wilt maken. Verplaats het schuifje van de passiethermometer en de voorgestelde tiggle-designs veranderen mee: hoe meer passie, hoe spannender de designs. Ook bij de honderden voorbeeldtekstjes gebruik je de passiethermometer om te bepalen hoe spannend ze mogen worden.

Ik wil nog wat veranderen, kan dat?

Zolang je nog niet betaald hebt, kun je altijd terug in het proces. Gebruik daarvoor de knoppen onder de invulvelden of de back-button van je browser. Aan het eind van het maak-proces krijg je de voor- en achterzijde van je tiggle te zien en geef je officieel akkoord en ga je naar de betaalmodule. Als je betaald hebt, is je bestelling definitief. Je kunt dan niets meer veranderen.

Jullie lezen mijn tekstjes toch niet, he?

Het productieproces is vrijwel geheel geautomatiseerd en daardoor anoniem.

Kan ik de achtergrond van mijn tiggle veranderen?

Nee, de achtergrond van je 6 tiggle-vlakjes kun je niet veranderen.

Wat voor cadeaus kan ik bij de tiggle doen?

Je kunt een tiggle nog leuker maken, door er een chocoladehart (melk of puur), een fles prosecco of een fles champagne bij te doen. De tiggle wordt samen met je extraatje verpakt in een luxe tiggle cadeauverpakking en verzonden. 

Mijn foto wil niet uploaden

Check of je foto voldoet aan de systeemeisen: 850x850 pixels en in jpg- of png-formaat.

Ik krijg verkeerde voorbeeldtekstjes te zien

Stel de passiethermometer nogmaals in, dat zou het moeten verhelpen.

vragen over adresseren en verzenden

Kan ik een tiggle verzenden naar een ander adres dan mijn eigen adres?

Je kunt je tiggle naar elk adres in Nederland en België laten versturen.

Kan ik de tiggle op een bepaalde datum laten bezorgen?

Wanneer hier veel vraag naar is, wordt deze mogelijkheid snel toegevoegd. Laat ons weten of je dit een goede uitbreiding vindt.

Hoe is de tiggle verpakt?

Tiggles en tiggles + chocoladehart worden in een beschermende bubble-envelop verstuurd met PostNL. Bestellingen met een fles Prosecco en Champagne worden met DHL verzonden. Alle verzendkosten zijn inclusief.

Verzenden jullie ook naar het buitenland?

Op dit moment verzenden we alleen tiggles in Nederland en België. Moet je tiggle naar een lover verder weg, dan kun je hem natuurlijk altijd zelf doorsturen. 

Wat zijn de verzendkosten?

Het verzenden van een tiggle is gratis, althans: wij betalen er wel voor, maar jij niet. Alle prijzen zijn inclusief verzendkosten. 

Wat is de levertijd van een tiggle?

Wij verzenden je tiggle binnen 2 werkdagen na bestelling. Je krijgt daarvan geen aparte bevestiging. Wel ontvang je na betaling een orderbevestiging per e-mail. Hierin staat precies wat je besteld hebt en een afbeelding van de voor- en achterzijde van tiggle om de voorpret te verhogen. van ons hebt ontvangen, kun je ervan uitgaan dat je tiggle naar je toe komt.

Waar blijft mijn tiggle?

Elke betaalde tiggle-bestelling gaat uiterlijk na 2 werkdagen op de post of naar DHL.

vragen over bestellen en betalen

Hoe plaats ik een bestelling?

Ga naar 'maak 'n tiggle' en volg de stappen. Kan niet misgaan.

Hoe weet ik of mijn bestelling goed is verlopen?

Betalen = bestellen. Wanneer je betaling goedgekeurd is, ontvang je automatisch een orderbevestiging op het e-mailadres dat je hebt aangegeven. Heb je geen orderbevestiging gekregen dan is je bestelling niet goedgekeurd.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt je tiggle betalen met iDEAL, Maestro, MasterCard, Visa en via een eenmalige overschrijving. Betalingen worden verwerkt door Buckaroo Online Payment Services, een groot en bekend betalingssysteem.

Kan ik ook achteraf betalen?

Nee, betalen via een acceptgiro of bestellen op rekening kan helaas niet.

Is betalen wel veilig?

Betalingen worden verwerkt door Buckaroo Online Payment Services, een groot en bekend betalingssysteem, dat je ook tegenkomt bij de Staatsloterij en het (iets minder romantische) Centraal Justitieel Incasso Bureau. Buckaroo heeft alle belangrijke en verplichte licenties en keurmerken en voldoet aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Hoe wissel ik een actiecode van mijn cadeaubon in?

Onder het krasvlakje op je cadeaubon staat een unieke actiecode en welke soort tiggle je hiermee gratis kunt maken. Ga naar 'maak 'n tiggle' en volg de stappen totdat je in stap 5 bij het invulvakje 'actiecode' komt. Vul hier je actiecode in en de waarde wordt in mindering gebracht op je bestelling. Overschrijdt je bestelling het actiecode-bedrag dan wordt je voor het resterende bedrag naar de betaalmodule geleid. Je kunt je actiecode maar één keer gebruiken en je behoudt géén tegoed.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?

Het tiggle-systeem verstuurt direct nadat je betaald hebt een e-mail ter bevestiging met daarin een afbeelding van je tiggle. Niet gezien? Het kán in je spam-box terecht zijn gekomen. Zo niet, controleer dan het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Wat is de status van mijn bestelling?

Het is niet mogelijk om de status van je bestelling te volgen. Binnen 2 werkdagen na bestelling gaat je order naar PostNL of DHL.

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

In verband met de geautomatiseerde afhandeling kan een betaalde bestelling niet geannuleerd worden.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Goed dat je ernaar vraagt! Je vindt onze voorwaarden hier.

Hoe zit het met mijn privacy?

Tiggle voldoet aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wij gebruiken alleen gegevens om een bestelling mogelijk te maken en te verwerken. Tiggle slaat in principe geen andere gegevens op dan de gegevens die we daarvoor nodig hebben en die gegevens slaan wij niet langer op dan noodzakelijk. Kijk ook even bij onze voorwaarden

andere vragen

Hoe zit het met mijn privacy?

Tiggle voldoet aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wij gebruiken alleen gegevens om een bestelling mogelijk te maken en te verwerken. Tiggle slaat in principe geen andere gegevens op dan de gegevens die we daarvoor nodig hebben en die gegevens slaan wij niet langer op dan noodzakelijk.Kijk ook even bij onze voorwaarden

Ik heb een mooi tiggle-ontwerp, zijn jullie daarin geïnteresseerd?

Dat zijn we zeker! Neem contact op met Mara Dekkers via business@tiggle.nl en laat haar zien wat je hebt of wat je wilt maken. Zij doet je vervolgens met alle plezier een aanbod.

Ik wil graag zaken met tiggle doen, kan dat?

Tuurlijk! Heb je mooie ideeën voor een samenwerking met tiggle, neem dan contact op met business@tiggle.nl. We staan open voor alles!

Ik wil meerdere tiggles in één keer bestellen, kan dat?

Het is mogelijk om een serie kant-en-klaar-tiggles in je winkel te verkopen. In overleg stellen we graag een serie voor je samen. Ook zijn tiggles zeer geschikt voor promotionele doeleinden en andere tailormade klantacties. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met business@tiggle.nl.

Ik heb een vraag waarop hier geen antwoord staat

We zijn erg benieuwd naar je vraag en geven er graag antwoord op. Neem je even contact met ons op?

Kaart staand